Säffle kommunvapen

Bredband i Värmlands Nysäter

Värmlands Nysäter är en postort i Säffle kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Värmlands Nysäter. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Värmlands Nysäter.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Värmlands Nysäter. Informationen är baserad på 284 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Värmlands Nysäter under de senaste tolv månaderna (2023-07-12 - 2024-07-11).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Värmlands Nysäter

Tillgången till bredband i Värmlands Nysäter, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Värmlands Nysäter.

Stora delar av Värmlands Nysäter är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Värmlands Nysäter som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 80% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 89% anslutna till öppen fiber medan 11% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Värmlands Nysäter

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Värmlands Nysäter 371 kronor per månad. Detta placerar Värmlands Nysäter på plats 1 437 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Värmlands Nysäter

Om du har bredband via öppet stadsnät i Värmlands Nysäter kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Värmlands Nysäter.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber77%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber23%

Anslut fiber till bostad i Värmlands Nysäter

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Värmlands Nysäter kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Säffle kommun.

Bredband via kabel-TV i Värmlands Nysäter

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Värmlands Nysäter.

Internetleverantörer i Värmlands Nysäter

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Värmlands Nysäter, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Värmlands Nysäter under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber70%
AllenteFiber70%
Bredband2Fiber69%
TelenorFiber66%
BoxerFiber64%
OwnitFiber64%
ComviqFiber57%
HalebopFiber23%
Tele2Fiber23%
Net at OnceFiber22%
NWT MediaFiber15%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Värmlands Nysäter på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Värmlands Nysäter?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Värmlands Nysäter. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Värmlands Nysäter.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Värmlands Nysäter de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber50%
250/250Fiber38%
500/500Fiber13%

Av de som beställt bredband i Värmlands Nysäter väljer 90% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Värmlands Nysäter

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Värmlands Nysäter. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Värmlands Nysäter på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 78% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Värmlands Nysäter du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Värmlands Nysäter

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Värmlands Nysäter.

Mobilt bredband i Värmlands Nysäter

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Värmlands Nysäter på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Säffle kommun

  • Långserud
  • Svanskog
  • Säffle