Håbo kommunvapen

Bredband i Bålsta

Bålsta är en postort i Håbo kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Bålsta. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Bålsta.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Bålsta. Informationen är baserad på 2 583 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Bålsta under de senaste tolv månaderna (2022-06-06 - 2023-06-05).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Bålsta

Tillgången till bredband i Bålsta, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Bålsta.

Delar av Bålsta är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Bålsta som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 35% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 92% anslutna till öppen fiber medan 8% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Bålsta

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Bålsta 373 kronor per månad. Detta placerar Bålsta på plats 1 584 av 1 693 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Bålsta

Om du har bredband via öppet stadsnät i Bålsta kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Bålsta finns dock även LidNet, som tillhandahåller ett stängt nät. I ett stängt fibernät är antalet leverantörer som erbjuder bredband ofta begränsat, vilket påverkar informationen om bredband nedan.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Bålsta.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber34%
Open Infra - BålstaFiber25%
Open Universe - BålstaFiber19%
IP-Only - BålstaFiber10%
IP-Only - VillaFiber8%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber4%

Anslut fiber till bostad i Bålsta

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Bålsta kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan eller LidNet.

Bredband via kabel-TV i Bålsta

Av de adresser vi testat i Bålsta under de senaste 12 månaderna har <1% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Bålsta

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Bålsta, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Bålsta under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber31%
TeliaFiber28%
HalebopFiber26%
ComviqFiber23%
BoxerFiber23%
AllenteFiber21%
Net at OnceFiber21%
OwnitFiber20%
Tele2Fiber, Koax17%
TelenorFiber9%
InternetbolagetFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Bålsta på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Bålsta?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Bålsta. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Bålsta.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Bålsta de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber35%
250/250Fiber30%
1000/1000Fiber10%
250/100Fiber10%
500/500Fiber10%

Av de som beställt bredband i Bålsta väljer 62% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 54% 12 månaders bindningstid och 46% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Bålsta

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Bålsta. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax. Av sökningarna i Bålsta på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 35% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Bålsta du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Bålsta

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Bålsta finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Bålsta är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Bålsta

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Bålsta på Bredbandsval.se så väljer 92% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Håbo kommun

  • Häggeby
  • Skokloster