Gagnefs kommunvapen

Bredband i Gagnef

Gagnef är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Gagnef. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Gagnef.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Gagnef. Informationen är baserad på 374 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Gagnef under de senaste tolv månaderna (2022-06-10 - 2023-06-09).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Gagnef

Tillgången till bredband i Gagnef, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Gagnef.

Stora delar av Gagnef är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Gagnef som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 67% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 99% anslutna till öppen fiber medan 1% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Gagnef

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Gagnef 235 kronor per månad. Detta placerar Gagnef på plats 142 av 1 694 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Gagnef

Om du har bredband via öppet stadsnät i Gagnef kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Gagnef.

NamnTypProcent
Kurbit - GagnefFiber100%

Anslut fiber till bostad i Gagnef

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Gagnef kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan.

Bredband via kabel-TV i Gagnef

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Gagnef.

Internetleverantörer i Gagnef

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Gagnef, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Gagnef under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber66%
ComviqFiber65%
BoxerFiber64%
Tele2Fiber63%
OwnitFiber62%
TelenorFiber62%
TeliaFiber58%
HalebopFiber56%
AllenteFiber33%
DaladatorerFiber11%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Gagnef på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Gagnef?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Gagnef. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Gagnef.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Gagnef de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/10Fiber40%
250/100Fiber40%
100/100Fiber20%

Av de som beställt bredband i Gagnef väljer 86% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Gagnef

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Gagnef. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Gagnef på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 67% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Gagnef du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Gagnef

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Gagnef.

Mobilt bredband i Gagnef

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Gagnef på Bredbandsval.se så väljer 50% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andel i Gagnefs kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
20157,37%
201624,09%
201730,84%
201859,25%
201969,47%
202073,78%
202174,05%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Gagnefs kommun

  • Björbo
  • Dala-Floda
  • Djurmo
  • Djurås
  • Mockfjärd
  • Sifferbo
  • Sunnansjö