Sigtuna kommunvapen

Bredband i Sigtuna

Sigtuna är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Sigtuna. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Sigtuna.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Sigtuna. Informationen är baserad på 3 016 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Sigtuna under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Sigtuna

Tillgången till bredband i Sigtuna, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Sigtuna.

Stora delar av Sigtuna är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Sigtuna som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 84% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Sigtuna

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Sigtuna 301 kronor per månad. Detta placerar Sigtuna på plats 608 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Sigtuna

Om du har bredband via öppet stadsnät i Sigtuna kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Sigtuna.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber46%
IP-Only - SigtunaFiber17%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber14%
Open Universe - SigtunaFiber11%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber6%
Telia - SigtunaFiber3%
IP-Only - LägenhetFiber2%
Zitius - SigtunaFiber1%
iTUX - SigtunaFiber<1%
Telia - Telia Öppen FiberFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Sigtuna

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Sigtuna kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Sigtuna kommun.

Bredband via kabel-TV i Sigtuna

Av de adresser vi testat i Sigtuna under de senaste 12 månaderna har 7% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Sigtuna

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Sigtuna, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Sigtuna under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber79%
TeliaFiber77%
OwnitFiber75%
HalebopFiber71%
AllenteFiber70%
Tele2Fiber, Koax69%
BoxerFiber64%
ComviqFiber62%
TelenorFiber61%
Net at OnceFiber50%
FolkeFiber36%
Trygg SurfFiber22%
BredbandssonFiber5%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Sigtuna på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Sigtuna?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Sigtuna. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Sigtuna.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Sigtuna de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber34%
100/100Fiber29%
500/500Fiber16%
100/10Fiber10%
1000/1000Fiber6%

Av de som beställt bredband i Sigtuna väljer 60% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 98% 12 månaders bindningstid och 2% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Sigtuna

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Sigtuna. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Sigtuna på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 88% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Sigtuna du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Sigtuna

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Sigtuna finns gruppavtal på 5%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Sigtuna är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Sigtuna

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Sigtuna på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Sigtuna kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • AB Stokab
 • GlobalConnect AB
 • Norrbacka Fiber och Villaförening Ek. fr.
 • Ropstens Fibernät ek. för.
 • Skånelafiber ekonominsk förening
 • Swedavia Airport Telecom AB
 • Tele2 AB
 • Telia Company AB

Andel i Sigtuna kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201570,69%
201671,96%
201777,00%
201879,88%
201981,26%
202083,48%
202186,95%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Sigtuna kommun

 • Arlandastad
 • Märsta
 • Rosersberg
 • Steningehöjden
 • Stockholm-Arlanda