Svenljunga kommunvapen

Bredband i Kalv

Kalv är en postort i Svenljunga kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Kalv. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Kalv.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Kalv. Informationen är baserad på 32 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Kalv under de senaste tolv månaderna (2023-06-21 - 2024-06-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Kalv

Tillgången till bredband i Kalv, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Kalv.

Delar av Kalv är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Kalv som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 28% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 14% anslutna till öppen fiber medan 86% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Stadsnät i Kalv

Om du har bredband via öppet stadsnät i Kalv kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Kalv

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Kalv.

Internetleverantörer i Kalv

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Kalv, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Kalv under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber28%
HalebopFiber4%
TeliaFiber4%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Kalv på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Kalv

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Kalv. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Kalv på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 28% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Kalv du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Kalv

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Kalv finns gruppavtal på 28%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Kalv är Tele2.

Mobilt bredband i Kalv

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Svenljunga kommun

 • Aplared
 • Burseryd
 • Hillared
 • Holsljunga
 • Håcksvik
 • Mjöbäck
 • Mårdaklev
 • Sexdrega
 • Svenljunga
 • Östra Frölunda
 • Överlida