Faluns kommunvapen

Bredband i Grycksbo

Grycksbo är en postort i Faluns kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Grycksbo. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Grycksbo.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Grycksbo. Informationen är baserad på 527 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Grycksbo under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Grycksbo

Tillgången till bredband i Grycksbo, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Grycksbo.

Stora delar av Grycksbo är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Grycksbo som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 92% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Grycksbo

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Grycksbo 303 kronor per månad. Detta placerar Grycksbo på plats 1 101 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Grycksbo

Om du har bredband via öppet stadsnät i Grycksbo kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Grycksbo.

NamnTypProcent
Kurbit - GrycksboFiber52%
IP-Only - VillaFiber39%
iTUX - GrycksboFiber7%
IP-Only - GrycksboFiber2%

Anslut fiber till bostad i Grycksbo

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Grycksbo kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Faluns kommun.

Bredband via kabel-TV i Grycksbo

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Grycksbo.

Internetleverantörer i Grycksbo

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Grycksbo, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Grycksbo under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber82%
Tele2Fiber80%
OwnitFiber79%
BoxerFiber77%
HalebopFiber75%
AllenteFiber74%
TeliaFiber71%
ComviqFiber64%
TelenorFiber53%
DaladatorerFiber41%
Net at OnceFiber34%
FolkeFiber29%
Trygg SurfFiber18%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Grycksbo på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Grycksbo?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Grycksbo. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Grycksbo.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Grycksbo de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber37%
500/500Fiber23%
100/10Fiber17%
250/250Fiber17%
250/100Fiber7%

Av de som beställt bredband i Grycksbo väljer 77% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Grycksbo

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Grycksbo. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Grycksbo på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 92% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Grycksbo du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Grycksbo

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Grycksbo.

Mobilt bredband i Grycksbo

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Grycksbo på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Faluns kommun

  • Bjursås
  • Enviken
  • Falun
  • Linghed
  • Sundborn
  • Svärdsjö
  • Sågmyra
  • Toftbyn
  • Åshammar