Norrköpings kommunvapen

Bredband i Åby

Åby är en postort i Norrköpings kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Åby. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Åby.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Åby. Informationen är baserad på 2 563 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Åby under de senaste tolv månaderna (2023-06-18 - 2024-06-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Åby

Tillgången till bredband i Åby, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Åby.

Stora delar av Åby är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Åby som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 88% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 97% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Åby

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Åby 297 kronor per månad. Detta placerar Åby på plats 740 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Åby

Om du har bredband via öppet stadsnät i Åby kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Åby.

NamnTypProcent
Telia - ÅbyFiber37%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber35%
IP-Only - ÅbyFiber14%
Zitius - ÅbyFiber11%
iTUX - ÅbyFiber2%
Telia - Telia Öppen FiberFiber1%
Open Universe - ÅbyFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Åby

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Åby kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Norrköpings kommun.

Bredband via kabel-TV i Åby

Av de adresser vi testat i Åby under de senaste 12 månaderna har <1% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Åby

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Åby, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Åby under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber83%
TeliaFiber78%
TelenorFiber76%
OwnitFiber75%
AllenteFiber74%
BoxerFiber71%
HalebopFiber66%
ComviqFiber63%
Net at OnceFiber53%
Tele2Fiber, Koax51%
FolkeFiber19%
Trygg SurfFiber3%
NWT MediaFiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Åby på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Åby?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Åby. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Åby.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Åby de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber34%
100/100Fiber31%
100/10Fiber11%
500/500Fiber10%
250/100Fiber9%

Av de som beställt bredband i Åby väljer 71% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Åby

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Åby. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax. Av sökningarna i Åby på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 87% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Åby du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Åby

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Åby finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Åby är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Åby

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Norrköpings kommun

  • Kimstad
  • Kolmården
  • Linghem
  • Norrköping
  • Norsholm
  • Skärblacka
  • Svärtinge
  • Vikbolandet
  • Ålberga