Linköpings kommunvapen

Bredband i Vreta Kloster

Vreta Kloster är en postort i Linköpings kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Vreta Kloster. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Vreta Kloster.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Vreta Kloster. Informationen är baserad på 567 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Vreta Kloster under de senaste tolv månaderna (2023-06-18 - 2024-06-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Vreta Kloster

Tillgången till bredband i Vreta Kloster, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Vreta Kloster.

Stora delar av Vreta Kloster är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Vreta Kloster som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 83% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Vreta Kloster

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Vreta Kloster 252 kronor per månad. Detta placerar Vreta Kloster på plats 323 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Vreta Kloster

Om du har bredband via öppet stadsnät i Vreta Kloster kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Vreta Kloster.

NamnTypProcent
Utsikt - Vreta KlosterFiber82%
Telia - Vreta KlosterFiber11%
Zitius - Vreta KlosterFiber5%
Telia - Telia Öppen FiberFiber2%

Anslut fiber till bostad i Vreta Kloster

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Vreta Kloster kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Linköpings kommun.

Bredband via kabel-TV i Vreta Kloster

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Vreta Kloster.

Internetleverantörer i Vreta Kloster

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Vreta Kloster, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Vreta Kloster under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber79%
Tele2Fiber78%
TeliaFiber78%
HalebopFiber77%
BoxerFiber76%
ComviqFiber66%
OwnitFiber64%
AllenteFiber62%
FolkeFiber57%
Net at OnceFiber35%
TelenorFiber27%
BredbandssonFiber2%
NWT MediaFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Vreta Kloster på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Vreta Kloster?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Vreta Kloster. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Vreta Kloster.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Vreta Kloster de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber38%
100/10Fiber31%
100/100Fiber15%
250/100Fiber8%
500/500Fiber8%

Av de som beställt bredband i Vreta Kloster väljer 54% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Vreta Kloster

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Vreta Kloster. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Vreta Kloster på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 82% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Vreta Kloster du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Vreta Kloster

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Vreta Kloster finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Vreta Kloster är Telia.

Mobilt bredband i Vreta Kloster

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Linköpings kommun

 • Bestorp
 • Brokind
 • Gammalkil
 • Kisa
 • Klockrike
 • Linghem
 • Linköping
 • Ljungsbro
 • Nykil
 • Rimforsa
 • Sturefors
 • Ulrika
 • Vikingstad