Ljusdals kommunvapen

Bredband i Hamra

Hamra är en postort i Ljusdals kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Hamra. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Hamra.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Hamra. Informationen är baserad på 24 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Hamra under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Hamra

Tillgången till bredband i Hamra, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Hamra.

Vissa delar av Hamra är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Hamra som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 6% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 0% anslutna till öppen fiber medan 100% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Hamra

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Hamra 429 kronor per månad. Detta placerar Hamra på plats 1 663 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Hamra

Om du har bredband via öppet stadsnät i Hamra kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Hamra finns dock även Ljusnet, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Bredband via kabel-TV i Hamra

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Hamra.

Internetleverantörer i Hamra

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Hamra, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Hamra under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
ComviqFiber6%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Hamra på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Gruppavtal för bredband i Hamra

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Hamra.

Mobilt bredband i Hamra

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Ljusdals kommun

 • Bjuråker
 • Färila
 • Järvsö
 • Korskrogen
 • Kårböle
 • Ljusdal
 • Los
 • Ramsjö
 • Tallåsen
 • Voxnabruk
 • Ytterhogdal