Falköpings kommunvapen

Bredband i Vartofta

Vartofta är en postort i Falköpings kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Vartofta. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Vartofta.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Vartofta. Informationen är baserad på 170 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Vartofta under de senaste tolv månaderna (2023-04-14 - 2024-04-13).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Vartofta

Tillgången till bredband i Vartofta, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Vartofta.

Stora delar av Vartofta är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Vartofta som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 85% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Vartofta

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Vartofta 358 kronor per månad. Detta placerar Vartofta på plats 1 014 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Vartofta

Om du har bredband via öppet stadsnät i Vartofta kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Vartofta.

NamnTypProcent
Telia - VartoftaFiber57%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber34%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber5%
Telia - Telia Öppen FiberFiber2%
Zitius - VartoftaFiber2%

Anslut fiber till bostad i Vartofta

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Vartofta kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Falköpings kommun.

Bredband via kabel-TV i Vartofta

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Vartofta.

Internetleverantörer i Vartofta

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Vartofta, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Vartofta under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber84%
BoxerFiber79%
ComviqFiber79%
AllenteFiber76%
OwnitFiber76%
TeliaFiber72%
TelenorFiber70%
HalebopFiber36%
Net at OnceFiber34%
NWT MediaFiber33%
Tele2Fiber9%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Vartofta på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Vartofta?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Vartofta. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Vartofta.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Vartofta de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber67%
500/500Fiber33%

Av de som beställt bredband i Vartofta väljer 86% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 100% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Vartofta

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Vartofta. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Vartofta på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 85% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Vartofta du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Vartofta

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Vartofta finns gruppavtal på 9%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Vartofta är Telia.

Mobilt bredband i Vartofta

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Vartofta på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Falköpings kommun

 • Axvall
 • Blidsberg
 • Broddetorp
 • Falköping
 • Floby
 • Gudhem
 • Kinnarp
 • Kättilstorp
 • Slutarp
 • Stenstorp
 • Åsarp