Helsingborgs kommunvapen

Bredband i Domsten

Domsten är en postort i Helsingborgs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Domsten. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Domsten.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Domsten. Informationen är baserad på 102 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Domsten under de senaste tolv månaderna (2022-05-31 - 2023-05-30).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Domsten

Tillgången till bredband i Domsten, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Domsten.

Stora delar av Domsten är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Domsten som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 77% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Domsten

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Domsten 260 kronor per månad. Detta placerar Domsten på plats 285 av 1 692 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Domsten

Om du har bredband via öppet stadsnät i Domsten kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Domsten.

NamnTypProcent
Pingday - DomstenFiber100%

Anslut fiber till bostad i Domsten

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Domsten kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan.

Bredband via kabel-TV i Domsten

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Domsten.

Internetleverantörer i Domsten

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Domsten, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Domsten under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber76%
HalebopFiber73%
OwnitFiber73%
TelenorFiber73%
BoxerFiber71%
ComviqFiber71%
Tele2Fiber70%
AllenteFiber14%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Domsten på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Domsten

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Domsten. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Domsten på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 77% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Domsten du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Domsten

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Domsten.

Mobilt bredband i Domsten

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Helsingborgs kommun

  • Allerum
  • Ekeby
  • Fleninge
  • Gantofta
  • Hasslarp
  • Helsingborg
  • Kattarp
  • Mörarp
  • Påarp
  • Ramlösa
  • Rydebäck
  • Råå
  • Tågarp
  • Vallåkra
  • Viken
  • Ödåkra