Tranemo kommunvapen

Bredband i Tranemo

Tranemo är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Tranemo. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Tranemo.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Tranemo. Informationen är baserad på 1 139 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Tranemo under de senaste tolv månaderna (2023-07-12 - 2024-07-11).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Tranemo

Tillgången till bredband i Tranemo, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Tranemo.

Stora delar av Tranemo är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Tranemo som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 77% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 92% anslutna till öppen fiber medan 8% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Tranemo

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Tranemo 376 kronor per månad. Detta placerar Tranemo på plats 1 489 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Tranemo

Om du har bredband via öppet stadsnät i Tranemo kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Tranemo.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber59%
ViaEuropa - TranemoFiber25%
Telia - TranemoFiber9%
IP-Only - TranemoFiber5%
Telia - Telia Öppen FiberFiber1%
Zitius - TranemoFiber1%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber1%

Anslut fiber till bostad i Tranemo

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Tranemo kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Tranemo kommun.

Bredband via kabel-TV i Tranemo

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Tranemo.

Internetleverantörer i Tranemo

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Tranemo, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Tranemo under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber70%
Tele2Fiber60%
TeliaFiber59%
HalebopFiber58%
OwnitFiber37%
AllenteFiber36%
BoxerFiber36%
Net at OnceFiber33%
TelenorFiber33%
ComviqFiber31%
FolkeFiber21%
Trygg SurfFiber12%
NWT MediaFiber7%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Tranemo på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Tranemo?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Tranemo. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Tranemo.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Tranemo de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber72%
500/500Fiber17%
100/100Fiber11%

Av de som beställt bredband i Tranemo väljer 30% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 75% 12 månaders bindningstid och 25% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Tranemo

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Tranemo. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Tranemo på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 77% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Tranemo du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Tranemo

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Tranemo finns gruppavtal på 2%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Tranemo är Telia.

Mobilt bredband i Tranemo

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Tranemo på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Tranemo kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • GlobalConnect AB
 • Landsbygdsnät i Tranemo ek för
 • Länghem Landsbygd Fiber Ek förening
 • Mossebo Norra fiberförening Ek förening
 • Månstadfiber Ek för
 • Satellithuset i Limmared AB
 • Sjötofta Fibernät ek. för.
 • Telia Company AB
 • TRANEMO kommun

Andel i Tranemo kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201530,06%
201645,47%
201754,62%
201867,04%
201971,50%
202071,46%
202168,60%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Tranemo kommun

 • Ambjörnarp
 • Dalstorp
 • Grimsås
 • Limmared
 • Ljungsarp
 • Länghem
 • Månstad
 • Nittorp
 • Sjötofta
 • Uddebo
 • Ölsremma