Stenungsunds kommunvapen

Bredband i Stora Höga

Stora Höga är en postort i Stenungsunds kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Stora Höga. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Stora Höga.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Stora Höga. Informationen är baserad på 790 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Stora Höga under de senaste tolv månaderna (2023-04-15 - 2024-04-14).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Stora Höga

Tillgången till bredband i Stora Höga, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Stora Höga.

Stora delar av Stora Höga är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Stora Höga som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 91% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 93% anslutna till öppen fiber medan 7% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Stora Höga

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Stora Höga 364 kronor per månad. Detta placerar Stora Höga på plats 1 199 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Stora Höga

Om du har bredband via öppet stadsnät i Stora Höga kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Stora Höga.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber91%
IP-Only - VillaFiber5%
IP-Only - LägenhetFiber3%
iTUX - Stora HögaFiber1%

Anslut fiber till bostad i Stora Höga

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Stora Höga kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Stenungsunds kommun.

Bredband via kabel-TV i Stora Höga

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Stora Höga.

Internetleverantörer i Stora Höga

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Stora Höga, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Stora Höga under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber83%
TelenorFiber67%
OwnitFiber61%
Net at OnceFiber61%
TeliaFiber59%
HalebopFiber57%
ComviqFiber57%
BoxerFiber56%
AllenteFiber50%
Tele2Fiber10%
Trygg SurfFiber6%
NWT MediaFiber1%
FolkeFiber1%
BredbandssonFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Stora Höga på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Stora Höga?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Stora Höga. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Stora Höga.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Stora Höga de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber67%
100/100Fiber17%
1000/1000Fiber8%
500/500Fiber8%

Av de som beställt bredband i Stora Höga väljer 31% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 89% 12 månaders bindningstid och 11% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Stora Höga

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Stora Höga. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Stora Höga på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 91% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Stora Höga du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Stora Höga

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Stora Höga finns gruppavtal på 7%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Stora Höga är Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Stora Höga

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Stora Höga på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Stenungsunds kommun

  • Askerön
  • Jörlanda
  • Kode
  • Spekeröd
  • Stenungsund
  • Svenshögen
  • Ucklum
  • Ödsmål