Värnamo kommunvapen

Bredband i Forsheda

Forsheda är en postort i Värnamo kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Forsheda. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Forsheda.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Forsheda. Informationen är baserad på 199 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Forsheda under de senaste tolv månaderna (2022-02-06 - 2023-02-05).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Forsheda

Tillgången till bredband i Forsheda, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Forsheda.

Vissa delar av Forsheda är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Forsheda som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 2% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Forsheda

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Forsheda 439 kronor per månad. Detta placerar Forsheda på plats 1 644 av 1 691 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Forsheda

Om du har bredband via öppet stadsnät i Forsheda kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Forsheda finns dock även Värnamo Energi, som tillhandahåller ett stängt nät. I ett stängt fibernät är antalet leverantörer som erbjuder bredband ofta begränsat, vilket påverkar informationen om bredband nedan.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Forsheda.

NamnTypProcent
ViaEuropa - ForshedaFiber100%

Anslut fiber till bostad i Forsheda

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Forsheda kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan eller Värnamo Energi.

Bredband via kabel-TV i Forsheda

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Forsheda.

Internetleverantörer i Forsheda

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Forsheda, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Forsheda under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaDSL, Fiber7%
Bredband2Fiber2%
HalebopFiber2%
Tele2Fiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Forsheda på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Forsheda

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Forsheda. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Forsheda på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 2% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Forsheda du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Forsheda

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Forsheda.

Mobilt bredband i Forsheda

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Forsheda på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Värnamo kommun

  • Bor
  • Bredaryd
  • Horda
  • Rydaholm
  • Stockaryd
  • Vrigstad
  • Värnamo