Söderköpings kommunvapen

Bredband i Sankt Anna

Sankt Anna är en postort i Söderköpings kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Sankt Anna. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Sankt Anna.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Sankt Anna. Informationen är baserad på 225 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Sankt Anna under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Sankt Anna

Tillgången till bredband i Sankt Anna, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Sankt Anna.

Stora delar av Sankt Anna är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Sankt Anna som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 88% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Sankt Anna

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Sankt Anna 370 kronor per månad. Detta placerar Sankt Anna på plats 1 459 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Sankt Anna

Om du har bredband via öppet stadsnät i Sankt Anna kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Sankt Anna.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber97%
IP-Only - Sankt AnnaFiber3%

Anslut fiber till bostad i Sankt Anna

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Sankt Anna kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Söderköpings kommun.

Bredband via kabel-TV i Sankt Anna

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Sankt Anna.

Internetleverantörer i Sankt Anna

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Sankt Anna, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Sankt Anna under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber84%
TeliaFiber71%
HalebopFiber70%
OwnitFiber70%
Tele2Fiber69%
BoxerFiber68%
ComviqFiber65%
AllenteFiber62%
Net at OnceFiber45%
FolkeFiber41%
Trygg SurfFiber30%
TelenorFiber27%
BredbandssonFiber10%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Sankt Anna på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Sankt Anna?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Sankt Anna. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Sankt Anna.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Sankt Anna de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber64%
100/100Fiber27%
500/500Fiber9%

Av de som beställt bredband i Sankt Anna väljer 45% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Sankt Anna

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Sankt Anna. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Sankt Anna på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 85% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Sankt Anna du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Sankt Anna

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Sankt Anna finns gruppavtal på 2%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Sankt Anna är Telia.

Mobilt bredband i Sankt Anna

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Söderköpings kommun

  • Gusum
  • Norsholm
  • Söderköping
  • Vikbolandet
  • Östra Ryd