Svenljunga kommunvapen

Bredband i Östra Frölunda

Östra Frölunda är en postort i Svenljunga kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Östra Frölunda. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Östra Frölunda.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Östra Frölunda. Informationen är baserad på 73 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Östra Frölunda under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Östra Frölunda

Tillgången till bredband i Östra Frölunda, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Östra Frölunda.

Vissa delar av Östra Frölunda är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Östra Frölunda som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 16% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 43% anslutna till öppen fiber medan 57% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Östra Frölunda

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Östra Frölunda 366 kronor per månad. Detta placerar Östra Frölunda på plats 1 411 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Östra Frölunda

Om du har bredband via öppet stadsnät i Östra Frölunda kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Östra Frölunda.

NamnTypProcent
iTUX - Östra FrölundaFiber100%

Anslut fiber till bostad i Östra Frölunda

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Östra Frölunda kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Svenljunga kommun.

Bredband via kabel-TV i Östra Frölunda

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Östra Frölunda.

Internetleverantörer i Östra Frölunda

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Östra Frölunda, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Östra Frölunda under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber9%
HalebopFiber7%
TeliaFiber7%
Bredband2Fiber5%
AllenteFiber2%
BoxerFiber2%
ComviqFiber2%
Net at OnceFiber2%
OwnitFiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Östra Frölunda på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Östra Frölunda

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Östra Frölunda. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Östra Frölunda på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 16% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Östra Frölunda du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Östra Frölunda

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Östra Frölunda finns gruppavtal på 7%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Östra Frölunda är Tele2.

Mobilt bredband i Östra Frölunda

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Östra Frölunda på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Svenljunga kommun

 • Aplared
 • Burseryd
 • Hillared
 • Holsljunga
 • Håcksvik
 • Kalv
 • Mjöbäck
 • Mårdaklev
 • Sexdrega
 • Svenljunga
 • Överlida