Halmstads kommunvapen

Bredband i Slättåkra

Slättåkra är en postort i Halmstads kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Slättåkra. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Slättåkra.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Slättåkra. Informationen är baserad på 91 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Slättåkra under de senaste tolv månaderna (2022-06-10 - 2023-06-09).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Slättåkra

Tillgången till bredband i Slättåkra, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Slättåkra.

Stora delar av Slättåkra är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Slättåkra som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 95% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 95% anslutna till öppen fiber medan 5% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Slättåkra

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Slättåkra 258 kronor per månad. Detta placerar Slättåkra på plats 272 av 1 694 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Slättåkra

Om du har bredband via öppet stadsnät i Slättåkra kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Slättåkra

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Slättåkra.

Internetleverantörer i Slättåkra

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Slättåkra, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Slättåkra under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BredbandssonFiber83%
BoxerFiber81%
ComviqFiber81%
Tele2Fiber81%
TeliaFiber81%
OwnitFiber69%
TelenorFiber67%
Bredband2Fiber19%
AllenteFiber10%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Slättåkra på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Slättåkra?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Slättåkra. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Slättåkra.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Slättåkra de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/100Fiber100%

Av de som beställt bredband i Slättåkra väljer 0% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Slättåkra

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Slättåkra. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Slättåkra på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 93% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Slättåkra du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Slättåkra

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Slättåkra.

Mobilt bredband i Slättåkra

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Halmstads kommun

 • Eldsberga
 • Getinge
 • Gullbrandstorp
 • Halmstad
 • Harplinge
 • Haverdal
 • Holm
 • Kvibille
 • Oskarström
 • Sennan
 • Simlångsdalen
 • Steninge
 • Villshärad
 • Åled