Örkelljunga kommunvapen

Bredband i Skånes Fagerhult

Skånes Fagerhult är en postort i Örkelljunga kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Skånes Fagerhult. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Skånes Fagerhult.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Skånes Fagerhult. Informationen är baserad på 875 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Skånes Fagerhult under de senaste tolv månaderna (2023-04-14 - 2024-04-13).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Skånes Fagerhult

Tillgången till bredband i Skånes Fagerhult, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Skånes Fagerhult.

Stora delar av Skånes Fagerhult är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Skånes Fagerhult som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 83% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 92% anslutna till öppen fiber medan 8% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Skånes Fagerhult

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Skånes Fagerhult 374 kronor per månad. Detta placerar Skånes Fagerhult på plats 1 466 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Skånes Fagerhult

Om du har bredband via öppet stadsnät i Skånes Fagerhult kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Skånes Fagerhult.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber47%
Telia - Skånes FagerhultFiber22%
Svenska Stadsnät - Skånes FagerhultFiber17%
Zitius - Skånes FagerhultFiber9%
IP-Only - Skånes FagerhultFiber5%

Anslut fiber till bostad i Skånes Fagerhult

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Skånes Fagerhult kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Örkelljunga kommun.

Bredband via kabel-TV i Skånes Fagerhult

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Skånes Fagerhult.

Internetleverantörer i Skånes Fagerhult

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Skånes Fagerhult, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Skånes Fagerhult under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber80%
TeliaFiber62%
HalebopFiber55%
Net at OnceFiber46%
OwnitFiber36%
ComviqFiber29%
Tele2Fiber28%
BoxerFiber28%
Trygg SurfFiber19%
BredbandssonFiber10%
TelenorFiber5%
AllenteFiber1%
NWT MediaFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Skånes Fagerhult på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Skånes Fagerhult?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Skånes Fagerhult. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Skånes Fagerhult.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Skånes Fagerhult de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber48%
100/100Fiber29%
500/500Fiber24%

Av de som beställt bredband i Skånes Fagerhult väljer 44% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 73% 12 månaders bindningstid och 27% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Skånes Fagerhult

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Skånes Fagerhult. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Skånes Fagerhult på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 83% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Skånes Fagerhult du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Skånes Fagerhult

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Skånes Fagerhult finns gruppavtal på <1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Skånes Fagerhult är Telia.

Mobilt bredband i Skånes Fagerhult

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Skånes Fagerhult på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Örkelljunga kommun

  • Eket
  • Åsljunga
  • Örkelljunga