Vårgårda kommunvapen

Bredband i Vårgårda

Vårgårda är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Vårgårda. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Vårgårda.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Vårgårda. Informationen är baserad på 2 667 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Vårgårda under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Vårgårda

Tillgången till bredband i Vårgårda, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Vårgårda.

Stora delar av Vårgårda är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Vårgårda som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 81% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 88% anslutna till öppen fiber medan 12% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Vårgårda

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Vårgårda 321 kronor per månad. Detta placerar Vårgårda på plats 808 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Vårgårda

Om du har bredband via öppet stadsnät i Vårgårda kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Vårgårda.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber79%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber19%
iTUX - VårgårdaFiber1%
Telia - VårgårdaFiber1%
Openbit - VårgårdaFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Vårgårda

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Vårgårda kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Vårgårda kommun.

Bredband via kabel-TV i Vårgårda

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Vårgårda.

Internetleverantörer i Vårgårda

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Vårgårda, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Vårgårda under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber70%
OwnitFiber61%
Bredband2Fiber58%
BoxerFiber57%
Net at OnceFiber54%
TelenorFiber50%
AllenteFiber49%
ComviqFiber45%
HalebopFiber33%
Tele2Fiber13%
NWT MediaFiber8%
FolkeFiber1%
Trygg SurfFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Vårgårda på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Vårgårda?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Vårgårda. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Vårgårda.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Vårgårda de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber46%
250/250Fiber31%
1000/1000Fiber12%
500/500Fiber8%
1000/100Fiber2%

Av de som beställt bredband i Vårgårda väljer 54% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 94% 12 månaders bindningstid och 6% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Vårgårda

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Vårgårda. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Vårgårda på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 81% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Vårgårda du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Vårgårda

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Vårgårda finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Vårgårda är Telia.

Mobilt bredband i Vårgårda

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Vårgårda på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Vårgårda kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • Bjärke Energi AB
 • Gäsene Fiber ek. för.
 • Hoberg Rensvist Härene ek. för.
 • Lagmansholm-Holsfiber ek. för.
 • LNS-fiber
 • Nossans fiber ek. för.
 • Nossebroortens Energi Ek För
 • PEMA kommunikationer AB
 • Siene-Horla-Kärtared Fiber ek. för
 • Svältorna Fiber Ek. För.
 • Telia Company AB
 • Vårgårda Stadsnät AB

Andel i Vårgårda kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201538,39%
201642,56%
201765,24%
201875,17%
201979,92%
202081,17%
202182,75%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.