Robertsfors kommunvapen

Bredband i Bygdeå

Bygdeå är en postort i Robertsfors kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Bygdeå. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Bygdeå.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Bygdeå. Informationen är baserad på 276 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Bygdeå under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Bygdeå

Tillgången till bredband i Bygdeå, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Bygdeå.

Stora delar av Bygdeå är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Bygdeå som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 76% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 35% anslutna till öppen fiber medan 65% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Bygdeå

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Bygdeå 257 kronor per månad. Detta placerar Bygdeå på plats 303 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Bygdeå

Om du har bredband via öppet stadsnät i Bygdeå kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Bygdeå.

NamnTypProcent
Robnet - Robertsfors stadsnätFiber100%

Anslut fiber till bostad i Bygdeå

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Bygdeå kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Robertsfors kommun.

Bredband via kabel-TV i Bygdeå

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Bygdeå.

Internetleverantörer i Bygdeå

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Bygdeå, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Bygdeå under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
VK MediaFiber53%
Bredband2Fiber49%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Bygdeå på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Bygdeå?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Bygdeå. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Bygdeå.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Bygdeå de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber67%
250/250Fiber33%

Av de som beställt bredband i Bygdeå väljer 100% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Bygdeå

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Bygdeå. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Bygdeå på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 71% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Bygdeå du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Bygdeå

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Bygdeå.

Mobilt bredband i Bygdeå

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Bygdeå på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Robertsfors kommun

  • Flarken
  • Robertsfors
  • Sävar
  • Ånäset