Gävle kommunvapen

Bredband i Valbo

Valbo är en postort i Gävle kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Valbo. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Valbo.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Valbo. Informationen är baserad på 743 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Valbo under de senaste tolv månaderna (2022-06-10 - 2023-06-09).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Valbo

Tillgången till bredband i Valbo, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Valbo.

Delar av Valbo är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Valbo som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 32% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 99% anslutna till öppen fiber medan 1% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Valbo

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Valbo 356 kronor per månad. Detta placerar Valbo på plats 1 539 av 1 694 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Valbo

Om du har bredband via öppet stadsnät i Valbo kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Valbo finns dock även Gavlenet, som tillhandahåller ett stängt nät. I ett stängt fibernät är antalet leverantörer som erbjuder bredband ofta begränsat, vilket påverkar informationen om bredband nedan.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Valbo.

NamnTypProcent
Zitius - ValboFiber88%
IP-Only - ValboFiber12%

Anslut fiber till bostad i Valbo

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Valbo kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan eller Gavlenet.

Bredband via kabel-TV i Valbo

Av de adresser vi testat i Valbo under de senaste 12 månaderna har 32% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Valbo

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Valbo, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Valbo under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax37%
TelenorFiber31%
BoxerFiber31%
ComviqFiber29%
TeliaFiber25%
AllenteFiber16%
Bredband2Fiber16%
HalebopFiber13%
Net at OnceFiber11%
OwnitFiber9%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Valbo på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Valbo?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Valbo. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Valbo.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Valbo de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
150/10Koax33%
100/100Fiber27%
250/250Fiber20%
500/500Fiber13%
600/50Koax7%

Av de som beställt bredband i Valbo väljer 31% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 91% 12 månaders bindningstid och 9% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Valbo

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Valbo. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Valbo på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 40% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Valbo du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Valbo

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Valbo finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Valbo är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Valbo

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Valbo på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Gävle kommun

  • Axmar
  • Bergby
  • Forsbacka
  • Furuvik
  • Gävle
  • Hamrångefjärden
  • Hedesunda
  • Norrsundet