Huddinge kommunvapen

Bredband i Kungens Kurva

Kungens Kurva är en postort i Huddinge kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Kungens Kurva. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Kungens Kurva.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Kungens Kurva. Informationen är baserad på 42 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Kungens Kurva under de senaste tolv månaderna (2022-05-31 - 2023-05-30).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Kungens Kurva

Tillgången till bredband i Kungens Kurva, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Kungens Kurva.

Vissa delar av Kungens Kurva är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Kungens Kurva som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 8% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Kungens Kurva

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Kungens Kurva 420 kronor per månad. Detta placerar Kungens Kurva på plats 1 630 av 1 692 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Kungens Kurva

Om du har bredband via öppet stadsnät i Kungens Kurva kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Kungens Kurva.

NamnTypProcent
IP-Only - LägenhetFiber50%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber50%

Anslut fiber till bostad i Kungens Kurva

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Kungens Kurva kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan.

Bredband via kabel-TV i Kungens Kurva

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Kungens Kurva.

Internetleverantörer i Kungens Kurva

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Kungens Kurva, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Kungens Kurva under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BoxerFiber8%
Bredband2Fiber8%
ComviqFiber8%
Net at OnceFiber8%
BredbandssonFiber4%
OwnitFiber4%
Tele2Fiber4%
TelenorFiber4%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Kungens Kurva på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Kungens Kurva

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Kungens Kurva. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Kungens Kurva på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 8% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Kungens Kurva du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Kungens Kurva

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Kungens Kurva.

Mobilt bredband i Kungens Kurva

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Huddinge kommun

  • Farsta
  • Huddinge
  • Segeltorp
  • Skogås
  • Trångsund
  • Vårby