Sävsjö kommunvapen

Bredband i Sävsjö

Sävsjö är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Sävsjö. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Sävsjö.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Sävsjö. Informationen är baserad på 799 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Sävsjö under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Sävsjö

Tillgången till bredband i Sävsjö, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Sävsjö.

Vissa delar av Sävsjö är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Sävsjö som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 13% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 35% anslutna till öppen fiber medan 65% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Sävsjö

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Sävsjö 369 kronor per månad. Detta placerar Sävsjö på plats 1 445 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Sävsjö

Om du har bredband via öppet stadsnät i Sävsjö kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Sävsjö finns dock även Sävsjö Stadsnät, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Sävsjö.

NamnTypProcent
Citynätet - NässjöFiber75%
iTUX - SävsjöFiber25%

Anslut fiber till bostad i Sävsjö

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Sävsjö kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller Sävsjö Stadsnät.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Sävsjö kommun.

Bredband via kabel-TV i Sävsjö

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Sävsjö.

Internetleverantörer i Sävsjö

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Sävsjö, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Sävsjö under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber12%
Tele2Fiber5%
AllenteFiber4%
Bredband2Fiber4%
OwnitFiber4%
TelenorFiber4%
HalebopFiber4%
ComviqFiber4%
BoxerFiber3%
Net at OnceFiber2%
FolkeFiber1%
Trygg SurfFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Sävsjö på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Sävsjö?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Sävsjö. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Sävsjö.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Sävsjö de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber100%

Av de som beställt bredband i Sävsjö väljer 60% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 100% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Sävsjö

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Sävsjö. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Sävsjö på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 9% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Sävsjö du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Sävsjö

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Sävsjö finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Sävsjö är Telenor.

Mobilt bredband i Sävsjö

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Sävsjö på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Sävsjö kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • SavMAN AB
  • Telia Company AB

Andel i Sävsjö kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201539,08%
201645,84%
201760,52%
201863,85%
201973,74%
202075,83%
202176,15%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Sävsjö kommun

  • Lammhult
  • Rörvik
  • Stockaryd
  • Vrigstad