Ockelbo kommunvapen

Bredband i Ockelbo

Ockelbo är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Ockelbo. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Ockelbo.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Ockelbo. Informationen är baserad på 913 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Ockelbo under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Ockelbo

Tillgången till bredband i Ockelbo, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Ockelbo.

Delar av Ockelbo är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Ockelbo som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 43% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Ockelbo

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Ockelbo 366 kronor per månad. Detta placerar Ockelbo på plats 1 411 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Ockelbo

Om du har bredband via öppet stadsnät i Ockelbo kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Ockelbo finns dock även Sandnet och Gavlenet, som tillhandahåller fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Ockelbo.

NamnTypProcent
Open Infra - OckelboFiber59%
IP-Only - VillaFiber37%
IP-Only - LägenhetFiber3%
IP-Only - OckelboFiber2%

Anslut fiber till bostad i Ockelbo

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Ockelbo kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller Sandnet eller Gavlenet.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Ockelbo kommun.

Bredband via kabel-TV i Ockelbo

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Ockelbo.

Internetleverantörer i Ockelbo

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Ockelbo, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Ockelbo under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber42%
TeliaFiber38%
HalebopFiber38%
Tele2Fiber38%
BoxerFiber36%
AllenteFiber35%
ComviqFiber31%
OwnitFiber30%
Net at OnceFiber29%
TelenorFiber24%
Trygg SurfFiber9%
FolkeFiber5%
BredbandssonFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Ockelbo på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Ockelbo?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Ockelbo. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Ockelbo.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Ockelbo de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber69%
100/100Fiber19%
500/500Fiber13%

Av de som beställt bredband i Ockelbo väljer 22% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 67% 12 månaders bindningstid och 33% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Ockelbo

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Ockelbo. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Ockelbo på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 43% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Ockelbo du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Ockelbo

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Ockelbo finns gruppavtal på <1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Ockelbo är Telia.

Mobilt bredband i Ockelbo

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Ockelbo på Bredbandsval.se så väljer 86% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Ockelbo kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • GlobalConnect AB
  • Gävle Energi AB
  • Open Infra Core AB
  • Telia Company AB

Andel i Ockelbo kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201528,43%
201636,08%
201740,42%
201850,76%
201956,05%
202063,21%
202167,37%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Ockelbo kommun

  • Jädraås
  • Lingbo
  • Åmotsbruk