Kristianstads kommunvapen

Bredband i Östra Sönnarslöv

Östra Sönnarslöv är en postort i Kristianstads kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Östra Sönnarslöv. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Östra Sönnarslöv.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Östra Sönnarslöv. Informationen är baserad på 206 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Östra Sönnarslöv under de senaste tolv månaderna (2023-06-16 - 2024-06-15).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Östra Sönnarslöv

Tillgången till bredband i Östra Sönnarslöv, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Östra Sönnarslöv.

Stora delar av Östra Sönnarslöv är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Östra Sönnarslöv som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 95% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 93% anslutna till öppen fiber medan 8% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Östra Sönnarslöv

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Östra Sönnarslöv 325 kronor per månad. Detta placerar Östra Sönnarslöv på plats 1 124 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Östra Sönnarslöv

Om du har bredband via öppet stadsnät i Östra Sönnarslöv kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Östra Sönnarslöv.

NamnTypProcent
Telia - Östra SönnarslövFiber74%
Zitius - Östra SönnarslövFiber16%
IP-Only - VillaFiber6%
Telia - Telia Öppen FiberFiber3%

Anslut fiber till bostad i Östra Sönnarslöv

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Östra Sönnarslöv kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Kristianstads kommun.

Bredband via kabel-TV i Östra Sönnarslöv

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Östra Sönnarslöv.

Internetleverantörer i Östra Sönnarslöv

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Östra Sönnarslöv, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Östra Sönnarslöv under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber93%
HalebopFiber88%
TeliaFiber88%
BoxerFiber86%
OwnitFiber83%
Tele2Fiber83%
TelenorFiber76%
ComviqFiber74%
AllenteFiber67%
Net at OnceFiber31%
Trygg SurfFiber14%
BredbandssonFiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Östra Sönnarslöv på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Östra Sönnarslöv?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Östra Sönnarslöv. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Östra Sönnarslöv.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Östra Sönnarslöv de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber50%
100/100Fiber25%
500/500Fiber25%

Av de som beställt bredband i Östra Sönnarslöv väljer 75% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Gruppavtal för bredband i Östra Sönnarslöv

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Östra Sönnarslöv.

Mobilt bredband i Östra Sönnarslöv

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Kristianstads kommun

 • Arkelstorp
 • Degeberga
 • Everöd
 • Fjälkinge
 • Färlöv
 • Gärds Köpinge
 • Huaröd
 • Kristianstad
 • Linderöd
 • Näsum
 • Rinkaby
 • Tollarp
 • Villands Vånga
 • Vinslöv
 • Vittskövle
 • Yngsjö
 • Åhus
 • Önnestad