Hofors kommunvapen

Bredband i Hofors

Hofors är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Hofors. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Hofors.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Hofors. Informationen är baserad på 2 336 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Hofors under de senaste tolv månaderna (2023-07-12 - 2024-07-11).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Hofors

Tillgången till bredband i Hofors, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Hofors.

Stora delar av Hofors är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Hofors som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 84% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Hofors

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Hofors 324 kronor per månad. Detta placerar Hofors på plats 1 222 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Hofors

Om du har bredband via öppet stadsnät i Hofors kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Hofors finns dock även Sandnet, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Hofors.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber46%
IP-Only - HoforsFiber46%
Open Infra - HoforsFiber6%
Open Universe - HoforsFiber1%
IP-Only - LägenhetFiber1%

Anslut fiber till bostad i Hofors

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Hofors kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller Sandnet.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Hofors kommun.

Bredband via kabel-TV i Hofors

Av de adresser vi testat i Hofors under de senaste 12 månaderna har 9% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Hofors

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Hofors, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Hofors under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber80%
Tele2Fiber71%
HalebopFiber71%
AllenteFiber69%
TeliaFiber69%
OwnitFiber66%
TelenorFiber63%
BoxerFiber60%
Net at OnceFiber57%
ComviqFiber57%
Trygg SurfFiber33%
FolkeFiber25%
BitcomKoax9%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Hofors på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Hofors?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Hofors. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Hofors.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Hofors de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber37%
250/250Fiber20%
100/10Fiber12%
1000/1000Fiber11%
250/100Fiber9%

Av de som beställt bredband i Hofors väljer 67% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 89% 12 månaders bindningstid och 11% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Hofors

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Hofors. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Hofors på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 83% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Hofors du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Hofors

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Hofors finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Hofors är Telia.

Mobilt bredband i Hofors

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Hofors på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Hofors kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • GlobalConnect AB
  • Hofors kommun
  • Open Infra Core AB
  • Sandviken Energi AB - Stadsnät
  • Telia Company AB

Andel i Hofors kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201542,98%
201643,14%
201759,06%
201861,33%
201963,29%
202065,37%
202170,24%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Hofors kommun

  • Torsåker