Malmö kommunvapen

Bredband i Oxie

Oxie är en postort i Malmö kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Oxie. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Oxie.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Oxie. Informationen är baserad på 1 806 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Oxie under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Oxie

Tillgången till bredband i Oxie, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Oxie.

Stora delar av Oxie är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Oxie som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 73% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 62% anslutna till öppen fiber medan 38% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Oxie

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Oxie 302 kronor per månad. Detta placerar Oxie på plats 1 093 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Oxie

Om du har bredband via öppet stadsnät i Oxie kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Oxie.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber68%
IP-Only - VillaFiber18%
MKB - MalmöFiber9%
iTUX - OxieFiber2%
IP-Only - OxieFiber2%
Sydantenn - BrinovaFiber1%

Anslut fiber till bostad i Oxie

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Oxie kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Malmö kommun.

Bredband via kabel-TV i Oxie

Av de adresser vi testat i Oxie under de senaste 12 månaderna har 1% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Oxie

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Oxie, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Oxie under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
OwnitFiber46%
Bredband2Fiber45%
TelenorFiber38%
Net at OnceFiber37%
TeliaFiber36%
AllenteFiber30%
HalebopFiber27%
BoxerFiber27%
ComviqFiber23%
Tele2Fiber10%
Trygg SurfFiber3%
FolkeFiber2%
BitcomKoax1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Oxie på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Oxie?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Oxie. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Oxie.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Oxie de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber36%
1000/1000Fiber24%
100/100Fiber24%
500/500Fiber16%

Av de som beställt bredband i Oxie väljer 69% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 70% 12 månaders bindningstid och 30% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Oxie

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Oxie. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Oxie på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 72% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Oxie du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Oxie

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Oxie finns gruppavtal på 14%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Oxie är Ownit, Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Oxie

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Oxie på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Malmö kommun

  • Bunkeflostrand
  • Klagshamn
  • Limhamn
  • Malmö
  • Tygelsjö
  • Vintrie