Sunne kommunvapen

Bredband i Västra Ämtervik

Västra Ämtervik är en postort i Sunne kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Västra Ämtervik. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Västra Ämtervik.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Västra Ämtervik. Informationen är baserad på 287 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Västra Ämtervik under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Västra Ämtervik

Tillgången till bredband i Västra Ämtervik, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Västra Ämtervik.

Stora delar av Västra Ämtervik är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Västra Ämtervik som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 74% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Västra Ämtervik

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Västra Ämtervik 373 kronor per månad. Detta placerar Västra Ämtervik på plats 1 510 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Västra Ämtervik

Om du har bredband via öppet stadsnät i Västra Ämtervik kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Västra Ämtervik.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber100%

Anslut fiber till bostad i Västra Ämtervik

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Västra Ämtervik kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Sunne kommun.

Bredband via kabel-TV i Västra Ämtervik

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Västra Ämtervik.

Internetleverantörer i Västra Ämtervik

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Västra Ämtervik, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Västra Ämtervik under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber72%
TeliaFiber71%
AllenteFiber70%
BoxerFiber70%
TelenorFiber67%
OwnitFiber63%
ComviqFiber62%
Net at OnceFiber58%
HalebopFiber45%
Tele2Fiber11%
NWT MediaFiber7%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Västra Ämtervik på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Västra Ämtervik?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Västra Ämtervik. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Västra Ämtervik.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Västra Ämtervik de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber75%
250/250Fiber25%

Av de som beställt bredband i Västra Ämtervik väljer 33% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 75% 12 månaders bindningstid och 25% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Västra Ämtervik

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Västra Ämtervik. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Västra Ämtervik på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 74% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Västra Ämtervik du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Västra Ämtervik

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Västra Ämtervik.

Mobilt bredband i Västra Ämtervik

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Västra Ämtervik på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Sunne kommun

  • Gräsmark
  • Gunnarskog
  • Lysvik
  • Rottneros
  • Sunne
  • Östra Ämtervik