Vara kommunvapen

Bredband i Stora Levene

Stora Levene är en postort i Vara kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Stora Levene. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Stora Levene.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Stora Levene. Informationen är baserad på 237 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Stora Levene under de senaste tolv månaderna (2023-07-12 - 2024-07-11).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Stora Levene

Tillgången till bredband i Stora Levene, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Stora Levene.

Stora delar av Stora Levene är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Stora Levene som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 60% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 86% anslutna till öppen fiber medan 14% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Stora Levene

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Stora Levene 380 kronor per månad. Detta placerar Stora Levene på plats 1 534 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Stora Levene

Om du har bredband via öppet stadsnät i Stora Levene kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Stora Levene.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber98%
Telia - Stora LeveneFiber2%

Anslut fiber till bostad i Stora Levene

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Stora Levene kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Vara kommun.

Bredband via kabel-TV i Stora Levene

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Stora Levene.

Internetleverantörer i Stora Levene

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Stora Levene, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Stora Levene under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber53%
Bredband2Fiber52%
BoxerFiber47%
AllenteFiber44%
OwnitFiber44%
Net at OnceFiber43%
TelenorFiber43%
HalebopFiber42%
ComviqFiber41%
Tele2Fiber6%
NWT MediaFiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Stora Levene på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Stora Levene?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Stora Levene. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Stora Levene.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Stora Levene de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber67%
250/250Fiber33%

Av de som beställt bredband i Stora Levene väljer 0% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 60% 12 månaders bindningstid och 40% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Stora Levene

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Stora Levene. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Stora Levene på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 60% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Stora Levene du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Stora Levene

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Stora Levene finns gruppavtal på 5%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Stora Levene är Telia.

Mobilt bredband i Stora Levene

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Stora Levene på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Vara kommun

  • Kvänum
  • Larv
  • Tråvad
  • Vara
  • Vedum