Värnamo kommunvapen

Bredband i Värnamo

Värnamo är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Värnamo. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Värnamo.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Värnamo. Informationen är baserad på 2 638 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Värnamo under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Värnamo

Tillgången till bredband i Värnamo, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Värnamo.

Vissa delar av Värnamo är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Värnamo som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 18% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 46% anslutna till öppen fiber medan 54% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Värnamo

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Värnamo 283 kronor per månad. Detta placerar Värnamo på plats 825 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Värnamo

Om du har bredband via öppet stadsnät i Värnamo kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Värnamo finns dock även Värnamo Energi, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Värnamo.

NamnTypProcent
ViaEuropa - VärnamoFiber72%
IP-Only - VillaFiber14%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber13%
IP-Only - VärnamoFiber1%

Anslut fiber till bostad i Värnamo

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Värnamo kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller Värnamo Energi.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Värnamo kommun.

Bredband via kabel-TV i Värnamo

Av de adresser vi testat i Värnamo under de senaste 12 månaderna har 31% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Värnamo

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Värnamo, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Värnamo under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax39%
Bredband2Fiber8%
TeliaFiber8%
TelenorDSL, Fiber8%
HalebopFiber7%
FolkeFiber5%
OwnitFiber2%
BoxerFiber2%
ComviqFiber2%
Net at OnceFiber2%
AllenteFiber1%
Trygg SurfFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Värnamo på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Värnamo?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Värnamo. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Värnamo.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Värnamo de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber39%
300/10Koax17%
150/10Koax15%
500/500Fiber13%
1000/1000Fiber7%

Av de som beställt bredband i Värnamo väljer 43% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 64% 12 månaders bindningstid och 36% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Värnamo

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Värnamo. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Värnamo på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 41% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Värnamo du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Värnamo

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Värnamo finns gruppavtal på 3%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Värnamo är Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Värnamo

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Värnamo på Bredbandsval.se så väljer 96% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Värnamo kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • GlobalConnect AB
 • Telia Company AB
 • Värnamo Energi AB
 • Wexnet AB

Andel i Värnamo kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201578,62%
201684,22%
201788,33%
201889,17%
201990,78%
202091,92%
202193,62%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Värnamo kommun

 • Bor
 • Bredaryd
 • Forsheda
 • Horda
 • Rydaholm
 • Stockaryd
 • Vrigstad