Simrishamns kommunvapen

Bredband i Sankt Olof

Sankt Olof är en postort i Simrishamns kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Sankt Olof. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Sankt Olof.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Sankt Olof. Informationen är baserad på 381 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Sankt Olof under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Sankt Olof

Tillgången till bredband i Sankt Olof, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Sankt Olof.

Stora delar av Sankt Olof är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Sankt Olof som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 68% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Sankt Olof

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Sankt Olof 367 kronor per månad. Detta placerar Sankt Olof på plats 1 425 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Sankt Olof

Om du har bredband via öppet stadsnät i Sankt Olof kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Sankt Olof.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber73%
IP-Only - Sankt OlofFiber11%
IP-Only - LägenhetFiber9%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber7%

Anslut fiber till bostad i Sankt Olof

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Sankt Olof kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Simrishamns kommun.

Bredband via kabel-TV i Sankt Olof

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Sankt Olof.

Internetleverantörer i Sankt Olof

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Sankt Olof, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Sankt Olof under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber61%
HalebopFiber58%
Bredband2Fiber56%
OwnitFiber47%
AllenteFiber45%
BoxerFiber44%
Tele2Fiber41%
ComviqFiber39%
Net at OnceFiber38%
TelenorFiber36%
Trygg SurfFiber27%
BredbandssonFiber4%
FolkeFiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Sankt Olof på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Sankt Olof?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Sankt Olof. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Sankt Olof.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Sankt Olof de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber57%
100/100Fiber43%

Av de som beställt bredband i Sankt Olof väljer 25% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Sankt Olof

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Sankt Olof. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Sankt Olof på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 68% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Sankt Olof du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Sankt Olof

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Sankt Olof.

Mobilt bredband i Sankt Olof

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Sankt Olof på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Simrishamns kommun

  • Borrby
  • Brantevik
  • Gärsnäs
  • Hammenhög
  • Kivik
  • Simrishamn
  • Skillinge
  • Tommarp
  • Vitaby