Vimmerby kommunvapen

Bredband i Södra Vi

Södra Vi är en postort i Vimmerby kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Södra Vi. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Södra Vi.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Södra Vi. Informationen är baserad på 413 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Södra Vi under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Södra Vi

Tillgången till bredband i Södra Vi, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Södra Vi.

Stora delar av Södra Vi är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Södra Vi som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 82% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 99% anslutna till öppen fiber medan 1% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Södra Vi

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Södra Vi 338 kronor per månad. Detta placerar Södra Vi på plats 1 108 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Södra Vi

Om du har bredband via öppet stadsnät i Södra Vi kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Södra Vi.

NamnTypProcent
Telia - Södra ViFiber44%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber38%
Zitius - Södra ViFiber9%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber8%

Anslut fiber till bostad i Södra Vi

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Södra Vi kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Vimmerby kommun.

Bredband via kabel-TV i Södra Vi

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Södra Vi.

Internetleverantörer i Södra Vi

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Södra Vi, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Södra Vi under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BoxerFiber77%
TeliaFiber76%
Bredband2Fiber75%
OwnitFiber73%
ComviqFiber69%
TelenorFiber63%
AllenteFiber60%
HalebopFiber58%
Tele2Fiber53%
Net at OnceFiber41%
NWT MediaFiber4%
FolkeFiber3%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Södra Vi på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Södra Vi?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Södra Vi. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Södra Vi.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Södra Vi de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber50%
250/250Fiber43%
500/500Fiber7%

Av de som beställt bredband i Södra Vi väljer 61% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 71% 12 månaders bindningstid och 29% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Södra Vi

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Södra Vi. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Södra Vi på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 82% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Södra Vi du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Södra Vi

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Södra Vi.

Mobilt bredband i Södra Vi

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Södra Vi på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Vimmerby kommun

  • Ankarsrum
  • Blackstad
  • Gullringen
  • Horn
  • Lönneberga
  • Mariannelund
  • Storebro
  • Vimmerby