Knivsta kommunvapen

Bredband i Knivsta

Knivsta är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Knivsta. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Knivsta.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Knivsta. Informationen är baserad på 4 374 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Knivsta under de senaste tolv månaderna (2022-10-04 - 2023-10-03).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Knivsta

Tillgången till bredband i Knivsta, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Knivsta.

Stora delar av Knivsta är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Knivsta som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 73% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Knivsta

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Knivsta 349 kronor per månad. Detta placerar Knivsta på plats 1 350 av 1 683 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Knivsta

Om du har bredband via öppet stadsnät i Knivsta kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Knivsta finns dock även LidNet, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Knivsta.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber57%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber29%
IP-Only - KnivstaFiber4%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber3%
Open Infra - KnivstaFiber3%
IP-Only - LägenhetFiber2%
Zitius - KnivstaFiber2%

Anslut fiber till bostad i Knivsta

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Knivsta kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller LidNet.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Knivsta kommun.

Bredband via kabel-TV i Knivsta

Av de adresser vi testat i Knivsta under de senaste 12 månaderna har 10% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Knivsta

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Knivsta, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Knivsta under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber69%
TeliaFiber59%
OwnitFiber56%
ComviqFiber56%
BoxerFiber56%
HalebopFiber55%
Net at OnceFiber54%
AllenteFiber46%
Tele2Fiber, Koax45%
TelenorFiber32%
BredbandssonFiber29%
Trygg SurfFiber9%
NWT MediaFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Knivsta på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Knivsta?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Knivsta. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Knivsta.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Knivsta de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber38%
100/100Fiber37%
500/500Fiber14%
1000/1000Fiber4%
600/50Koax3%

Av de som beställt bredband i Knivsta väljer 51% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 92% 12 månaders bindningstid och 8% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Knivsta

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Knivsta. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Knivsta på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 79% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Knivsta du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Knivsta

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Knivsta finns gruppavtal på 7%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Knivsta är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Knivsta

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Knivsta på Bredbandsval.se så väljer 90% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Knivsta kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • AB Stokab
  • GlobalConnect AB
  • KnivstaNet AB
  • Open Infra Core AB
  • Primlight AB
  • Telenor Sverige AB
  • Telia Company AB

Andel i Knivsta kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201543,21%
201653,32%
201759,95%
201858,32%
201969,21%
202074,75%
202182,41%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Knivsta kommun

  • Almunge