Strömsunds kommunvapen

Bredband i Backe

Backe är en postort i Strömsunds kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Backe. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Backe.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Backe. Informationen är baserad på 128 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Backe under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Backe

Tillgången till bredband i Backe, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Backe.

Delar av Backe är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Backe som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 26% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 28% anslutna till öppen fiber medan 72% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Backe

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Backe 428 kronor per månad. Detta placerar Backe på plats 1 664 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Backe

Om du har bredband via öppet stadsnät i Backe kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Backe

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Backe.

Internetleverantörer i Backe

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Backe, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Backe under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
ComviqFiber18%
TelenorFiber7%
TeliaFiber7%
BoxerFiber5%
Tele2Fiber5%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Backe på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Backe

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Backe. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Backe på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 7% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Backe du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Backe

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Backe.

Mobilt bredband i Backe

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Backe på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Strömsunds kommun

  • Borgafjäll
  • Föllinge
  • Gäddede
  • Hammerdal
  • Hoting
  • Lidsjöberg
  • Norråker
  • Rossön
  • Stora Blåsjön
  • Strömsund