Umeå kommunvapen

Bredband i Holmsund

Holmsund är en postort i Umeå kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Holmsund. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Holmsund.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Holmsund. Informationen är baserad på 1 051 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Holmsund under de senaste tolv månaderna (2023-06-18 - 2024-06-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Holmsund

Tillgången till bredband i Holmsund, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Holmsund.

Stora delar av Holmsund är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Holmsund som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 90% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 68% anslutna till öppen fiber medan 32% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Holmsund

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Holmsund 40 kronor per månad. Detta placerar Holmsund på plats 2 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Holmsund

Om du har bredband via öppet stadsnät i Holmsund kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Holmsund.

NamnTypProcent
UmeNet - HolmsundFiber97%
Telia - HolmsundFiber3%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber1%

Anslut fiber till bostad i Holmsund

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Holmsund kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Umeå kommun.

Bredband via kabel-TV i Holmsund

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Holmsund.

Internetleverantörer i Holmsund

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Holmsund, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Holmsund under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber65%
TeliaFiber57%
VK MediaFiber56%
HalebopFiber54%
AllenteFiber49%
TelenorFiber42%
OwnitFiber35%
BoxerFiber2%
ComviqFiber2%
Net at OnceFiber1%
Tele2Fiber1%
BredbandssonFiber1%
FolkeFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Holmsund på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Holmsund?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Holmsund. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Holmsund.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Holmsund de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber39%
300/300Fiber29%
1000/1000Fiber18%
500/500Fiber14%

Av de som beställt bredband i Holmsund väljer 77% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 57% 12 månaders bindningstid och 43% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Holmsund

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Holmsund. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Holmsund på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 89% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Holmsund du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Holmsund

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Holmsund finns gruppavtal på <1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Holmsund är Telia.

Mobilt bredband i Holmsund

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Holmsund på Bredbandsval.se så väljer 33% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Umeå kommun

  • Botsmark
  • Bullmark
  • Holmön
  • Hörnefors
  • Obbola
  • Röbäck
  • Sävar
  • Tavelsjö
  • Täfteå
  • Umeå