Marks kommunvapen

Bredband i Kinna

Kinna är en postort i Marks kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Kinna. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Kinna.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Kinna. Informationen är baserad på 2 240 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Kinna under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Kinna

Tillgången till bredband i Kinna, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Kinna.

Stora delar av Kinna är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Kinna som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 87% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 94% anslutna till öppen fiber medan 6% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Kinna

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Kinna 283 kronor per månad. Detta placerar Kinna på plats 465 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Kinna

Om du har bredband via öppet stadsnät i Kinna kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Kinna.

NamnTypProcent
Marknet - KinnaFiber71%
IP-Only - VillaFiber24%
IP-Only - KinnaFiber2%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber2%
IP-Only - LägenhetFiber1%
Telia - KinnaFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Kinna

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Kinna kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Marks kommun.

Bredband via kabel-TV i Kinna

Av de adresser vi testat i Kinna under de senaste 12 månaderna har 22% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Kinna

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Kinna, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Kinna under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax94%
TeliaFiber78%
Bredband2Fiber77%
BoxerFiber77%
ComviqFiber70%
TelenorFiber21%
OwnitFiber21%
AllenteFiber20%
HalebopFiber20%
Net at OnceFiber16%
Trygg SurfFiber9%
BredbandssonFiber4%
NWT MediaFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Kinna på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Kinna?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Kinna. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Kinna.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Kinna de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber32%
100/10Fiber28%
250/250Fiber15%
250/100Fiber8%
500/100Fiber6%

Av de som beställt bredband i Kinna väljer 76% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 89% 12 månaders bindningstid och 11% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Kinna

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Kinna. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Fiber och Koax. Av sökningarna i Kinna på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 90% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Kinna du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Kinna

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Kinna finns gruppavtal på 2%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Kinna är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Kinna

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Kinna på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Marks kommun

 • Berghem
 • Björketorp
 • Fjärås
 • Fotskäl
 • Fritsla
 • Hajom
 • Horred
 • Hyssna
 • Hällingsjö
 • Istorp
 • Kinnahult
 • Lindome
 • Rydal
 • Rävlanda
 • Skene
 • Skephult
 • Sätila
 • Torestorp
 • Tostared
 • Älekulla
 • Örby
 • Öxabäck
 • Öxnevalla