Växjö kommunvapen

Bredband i Värends Nöbbele

Värends Nöbbele är en postort i Växjö kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Värends Nöbbele. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Värends Nöbbele.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Värends Nöbbele. Informationen är baserad på 48 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Värends Nöbbele under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Värends Nöbbele

Tillgången till bredband i Värends Nöbbele, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Värends Nöbbele.

Stora delar av Värends Nöbbele är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Värends Nöbbele som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 68% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Värends Nöbbele

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Värends Nöbbele 232 kronor per månad. Detta placerar Värends Nöbbele på plats 140 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Värends Nöbbele

Om du har bredband via öppet stadsnät i Värends Nöbbele kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Värends Nöbbele.

NamnTypProcent
Wexnet - Värends NöbbeleFiber100%

Anslut fiber till bostad i Värends Nöbbele

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Värends Nöbbele kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Växjö kommun.

Bredband via kabel-TV i Värends Nöbbele

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Värends Nöbbele.

Internetleverantörer i Värends Nöbbele

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Värends Nöbbele, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Värends Nöbbele under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber68%
AllenteFiber63%
BoxerFiber63%
OwnitFiber61%
ComviqFiber55%
HalebopFiber47%
TelenorFiber24%
Bredband2Fiber11%
Net at OnceFiber5%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Värends Nöbbele på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Värends Nöbbele

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Värends Nöbbele. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Värends Nöbbele på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 68% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Värends Nöbbele du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Värends Nöbbele

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Värends Nöbbele.

Mobilt bredband i Värends Nöbbele

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Värends Nöbbele på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Växjö kommun

 • Braås
 • Furuby
 • Gemla
 • Ingelstad
 • Jät
 • Kalvsvik
 • Lammhult
 • Lenhovda
 • Rottne
 • Tjureda
 • Tolg
 • Tävelsås
 • Uråsa
 • Vederslöv
 • Växjö
 • Åryd
 • Ör