Bengtsfors kommunvapen

Bredband i Dals Långed

Dals Långed är en postort i Bengtsfors kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Dals Långed. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Dals Långed.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Dals Långed. Informationen är baserad på 567 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Dals Långed under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Dals Långed

Tillgången till bredband i Dals Långed, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Dals Långed.

Delar av Dals Långed är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Dals Långed som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 55% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 97% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Dals Långed

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Dals Långed 347 kronor per månad. Detta placerar Dals Långed på plats 1 229 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Dals Långed

Om du har bredband via öppet stadsnät i Dals Långed kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Dals Långed.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber47%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber32%
Telia - Dals LångedFiber13%
Telia - Telia Öppen FiberFiber8%

Anslut fiber till bostad i Dals Långed

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Dals Långed kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Bengtsfors kommun.

Bredband via kabel-TV i Dals Långed

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Dals Långed.

Internetleverantörer i Dals Långed

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Dals Långed, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Dals Långed under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber46%
BoxerFiber45%
Bredband2Fiber41%
AllenteFiber40%
TelenorFiber38%
ComviqFiber38%
Net at OnceFiber36%
OwnitFiber36%
NWT MediaFiber22%
Tele2Fiber19%
HalebopFiber19%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Dals Långed på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Dals Långed?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Dals Långed. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Dals Långed.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Dals Långed de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber65%
250/250Fiber20%
500/500Fiber10%
10/10Fiber5%

Av de som beställt bredband i Dals Långed väljer 59% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 78% 12 månaders bindningstid och 22% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Dals Långed

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Dals Långed. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Dals Långed på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 55% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Dals Långed du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Dals Långed

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Dals Långed finns gruppavtal på 4%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Dals Långed är Telia.

Mobilt bredband i Dals Långed

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Dals Långed på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Bengtsfors kommun

  • Bengtsfors
  • Billingsfors
  • Bäckefors
  • Dals Rostock
  • Ed
  • Gustavsfors
  • Skåpafors
  • Ödskölt