Nacka kommunvapen

Bredband i Nacka Strand

Nacka Strand är en postort i Nacka kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Nacka Strand. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Nacka Strand.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Nacka Strand. Informationen är baserad på 267 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Nacka Strand under de senaste tolv månaderna (2023-04-21 - 2024-04-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Nacka Strand

Tillgången till bredband i Nacka Strand, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Nacka Strand.

Delar av Nacka Strand är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Nacka Strand som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 51% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 38% anslutna till öppen fiber medan 62% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Nacka Strand

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Nacka Strand 371 kronor per månad. Detta placerar Nacka Strand på plats 1 388 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Nacka Strand

Om du har bredband via öppet stadsnät i Nacka Strand kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Nacka Strand.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber100%

Anslut fiber till bostad i Nacka Strand

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Nacka Strand kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Nacka kommun.

Bredband via kabel-TV i Nacka Strand

Av de adresser vi testat i Nacka Strand under de senaste 12 månaderna har 18% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Nacka Strand

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Nacka Strand, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Nacka Strand under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
OwnitFiber37%
TeliaFiber25%
Tele2Fiber, Koax24%
Bredband2Fiber20%
ComviqFiber20%
AllenteFiber18%
BoxerFiber16%
HalebopFiber16%
Net at OnceFiber16%
TelenorFiber8%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Nacka Strand på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Nacka Strand?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Nacka Strand. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Nacka Strand.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Nacka Strand de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
1000/1000Fiber50%
250/250Fiber50%

Av de som beställt bredband i Nacka Strand väljer 100% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Nacka Strand

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Nacka Strand. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax. Av sökningarna i Nacka Strand på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 55% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Nacka Strand du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Nacka Strand

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Nacka Strand finns gruppavtal på 25%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Nacka Strand är Ownit, Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Nacka Strand

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Nacka kommun

  • Nacka
  • Saltsjöbaden
  • Saltsjö-Boo
  • Saltsjö-Duvnäs
  • Älta