Hässleholms kommunvapen

Bredband i Västra Torup

Västra Torup är en postort i Hässleholms kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Västra Torup. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Västra Torup.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Västra Torup. Informationen är baserad på 347 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Västra Torup under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Västra Torup

Tillgången till bredband i Västra Torup, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Västra Torup.

Stora delar av Västra Torup är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Västra Torup som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 91% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 77% anslutna till öppen fiber medan 23% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Västra Torup

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Västra Torup 314 kronor per månad. Detta placerar Västra Torup på plats 1 194 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Västra Torup

Om du har bredband via öppet stadsnät i Västra Torup kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Västra Torup.

NamnTypProcent
Telia - Västra TorupFiber58%
Telia - Telia Öppen FiberFiber20%
Zitius - Västra TorupFiber13%
Open Infra - Västra TorupFiber8%
IP-Only - VillaFiber3%

Anslut fiber till bostad i Västra Torup

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Västra Torup kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Hässleholms kommun.

Bredband via kabel-TV i Västra Torup

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Västra Torup.

Internetleverantörer i Västra Torup

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Västra Torup, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Västra Torup under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber91%
BoxerFiber67%
Tele2Fiber66%
HalebopFiber62%
TeliaFiber62%
ComviqFiber58%
OwnitFiber42%
Net at OnceFiber27%
AllenteFiber15%
TelenorFiber14%
Trygg SurfFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Västra Torup på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Västra Torup?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Västra Torup. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Västra Torup.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Västra Torup de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber50%
500/500Fiber33%
1000/1000Fiber8%
250/250Fiber8%

Av de som beställt bredband i Västra Torup väljer 92% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Västra Torup

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Västra Torup. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Västra Torup på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 91% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Västra Torup du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Västra Torup

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Västra Torup.

Mobilt bredband i Västra Torup

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Hässleholms kommun

 • Ballingslöv
 • Bjärnum
 • Finja
 • Hässleholm
 • Hästveda
 • Hörja
 • Nävlinge
 • Röke
 • Skånes Fagerhult
 • Stoby
 • Sösdala
 • Tjörnarp
 • Tormestorp
 • Tyringe
 • Vankiva
 • Vinslöv
 • Vittsjö