Hässleholms kommunvapen

Bredband i Västra Torup

Västra Torup är en postort i Hässleholms kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Västra Torup. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Västra Torup.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Västra Torup. Informationen är baserad på 216 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Västra Torup under de senaste tolv månaderna (2022-06-06 - 2023-06-05).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Västra Torup

Tillgången till bredband i Västra Torup, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Västra Torup.

Delar av Västra Torup är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Västra Torup som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 36% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 97% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Västra Torup

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Västra Torup 374 kronor per månad. Detta placerar Västra Torup på plats 1 586 av 1 693 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Västra Torup

Om du har bredband via öppet stadsnät i Västra Torup kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Västra Torup.

NamnTypProcent
Zitius - Västra TorupFiber69%
Open Infra - Västra TorupFiber31%

Anslut fiber till bostad i Västra Torup

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Västra Torup kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan.

Bredband via kabel-TV i Västra Torup

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Västra Torup.

Internetleverantörer i Västra Torup

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Västra Torup, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Västra Torup under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber36%
BoxerFiber34%
ComviqFiber33%
HalebopFiber33%
TeliaFiber33%
Tele2Fiber32%
Net at OnceFiber18%
AllenteFiber9%
OwnitFiber7%
TelenorFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Västra Torup på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Västra Torup

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Västra Torup. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Västra Torup på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 36% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Västra Torup du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Västra Torup

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Västra Torup.

Mobilt bredband i Västra Torup

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Västra Torup på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Hässleholms kommun

 • Ballingslöv
 • Bjärnum
 • Finja
 • Hässleholm
 • Hästveda
 • Hörja
 • Nävlinge
 • Röke
 • Skånes Fagerhult
 • Stoby
 • Sösdala
 • Tjörnarp
 • Tormestorp
 • Tyringe
 • Vankiva
 • Vinslöv
 • Vittsjö