Kristianstads kommunvapen

Bredband i Gärds Köpinge

Gärds Köpinge är en postort i Kristianstads kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Gärds Köpinge. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Gärds Köpinge.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Gärds Köpinge. Informationen är baserad på 380 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Gärds Köpinge under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Gärds Köpinge

Tillgången till bredband i Gärds Köpinge, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Gärds Köpinge.

Stora delar av Gärds Köpinge är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Gärds Köpinge som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 93% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 87% anslutna till öppen fiber medan 13% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Gärds Köpinge

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Gärds Köpinge 301 kronor per månad. Detta placerar Gärds Köpinge på plats 1 082 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Gärds Köpinge

Om du har bredband via öppet stadsnät i Gärds Köpinge kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Gärds Köpinge.

NamnTypProcent
Telia - Gärds KöpingeFiber73%
Zitius - Gärds KöpingeFiber17%
IP-Only - VillaFiber5%
iTUX - C4 Energi FibernätFiber3%
Telia - Telia Öppen FiberFiber2%

Anslut fiber till bostad i Gärds Köpinge

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Gärds Köpinge kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Kristianstads kommun.

Bredband via kabel-TV i Gärds Köpinge

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Gärds Köpinge.

Internetleverantörer i Gärds Köpinge

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Gärds Köpinge, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Gärds Köpinge under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber91%
BoxerFiber78%
Tele2Fiber78%
TeliaFiber75%
OwnitFiber74%
HalebopFiber72%
ComviqFiber68%
AllenteFiber67%
TelenorFiber60%
Net at OnceFiber38%
Trygg SurfFiber14%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Gärds Köpinge på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Gärds Köpinge?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Gärds Köpinge. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Gärds Köpinge.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Gärds Köpinge de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber30%
500/500Fiber30%
1000/1000Fiber20%
100/100Fiber20%

Av de som beställt bredband i Gärds Köpinge väljer 73% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 67% 12 månaders bindningstid och 33% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Gärds Köpinge

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Gärds Köpinge. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Gärds Köpinge på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 91% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Gärds Köpinge du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Gärds Köpinge

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Gärds Köpinge.

Mobilt bredband i Gärds Köpinge

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Gärds Köpinge på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Kristianstads kommun

 • Arkelstorp
 • Degeberga
 • Everöd
 • Fjälkinge
 • Färlöv
 • Huaröd
 • Kristianstad
 • Linderöd
 • Näsum
 • Rinkaby
 • Tollarp
 • Villands Vånga
 • Vinslöv
 • Vittskövle
 • Yngsjö
 • Åhus
 • Önnestad
 • Östra Sönnarslöv