Botkyrka kommunvapen

Bredband i Norsborg

Norsborg är en postort i Botkyrka kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Norsborg. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Norsborg.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Norsborg. Informationen är baserad på 5 759 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Norsborg under de senaste tolv månaderna (2022-06-09 - 2023-06-08).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Norsborg

Tillgången till bredband i Norsborg, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Norsborg.

Stora delar av Norsborg är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Norsborg som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 79% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 82% anslutna till öppen fiber medan 18% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Norsborg

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Norsborg 305 kronor per månad. Detta placerar Norsborg på plats 701 av 1 694 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Norsborg

Om du har bredband via öppet stadsnät i Norsborg kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Norsborg.

NamnTypProcent
Zitius - NorsborgFiber65%
IP-Only - VillaFiber25%
iTUX - NorsborgFiber10%
IP-Only - NorsborgFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Norsborg

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Norsborg kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan.

Bredband via kabel-TV i Norsborg

Av de adresser vi testat i Norsborg under de senaste 12 månaderna har 26% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Norsborg

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Norsborg, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Norsborg under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax72%
TeliaFiber63%
Bredband2Fiber61%
ComviqFiber61%
BoxerFiber59%
TelenorFiber59%
HalebopFiber58%
OwnitFiber56%
AllenteFiber39%
Net at OnceFiber39%
BredbandssonFiber12%
NWT MediaFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Norsborg på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Norsborg?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Norsborg. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Norsborg.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Norsborg de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber46%
100/100Fiber40%
500/500Fiber7%
1000/1000Fiber4%
600/50Koax1%

Av de som beställt bredband i Norsborg väljer 57% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 96% 12 månaders bindningstid och 4% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Norsborg

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Norsborg. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Fiber och Koax. Av sökningarna i Norsborg på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 87% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Norsborg du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Norsborg

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Norsborg finns gruppavtal på 14%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Norsborg är Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Norsborg

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Norsborg på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Botkyrka kommun

  • Grödinge
  • Tullinge
  • Tumba
  • Uttran