Klippans kommunvapen

Bredband i Östra Ljungby

Östra Ljungby är en postort i Klippans kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Östra Ljungby. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Östra Ljungby.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Östra Ljungby. Informationen är baserad på 269 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Östra Ljungby under de senaste tolv månaderna (2023-06-24 - 2024-06-23).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Östra Ljungby

Tillgången till bredband i Östra Ljungby, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Östra Ljungby.

Stora delar av Östra Ljungby är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Östra Ljungby som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 93% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 80% anslutna till öppen fiber medan 20% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Östra Ljungby

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Östra Ljungby 264 kronor per månad. Detta placerar Östra Ljungby på plats 463 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Östra Ljungby

Om du har bredband via öppet stadsnät i Östra Ljungby kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Östra Ljungby.

NamnTypProcent
Bjärekraft - KlippanFiber79%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber21%

Anslut fiber till bostad i Östra Ljungby

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Östra Ljungby kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Klippans kommun.

Bredband via kabel-TV i Östra Ljungby

Av de adresser vi testat i Östra Ljungby under de senaste 12 månaderna har 1% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Östra Ljungby

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Östra Ljungby, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Östra Ljungby under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber92%
BoxerFiber73%
TeliaFiber69%
Tele2Fiber66%
AllenteFiber63%
OwnitFiber59%
TelenorFiber59%
HalebopFiber57%
ComviqFiber56%
Net at OnceFiber14%
BitcomKoax1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Östra Ljungby på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Östra Ljungby?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Östra Ljungby. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Östra Ljungby.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Östra Ljungby de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
1000/1000Fiber33%
250/250Fiber33%
1000/100Fiber17%
100/100Fiber17%

Av de som beställt bredband i Östra Ljungby väljer 57% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 33% 12 månaders bindningstid och 67% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Östra Ljungby

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Östra Ljungby. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Östra Ljungby på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 93% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Östra Ljungby du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Östra Ljungby

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Östra Ljungby.

Mobilt bredband i Östra Ljungby

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Östra Ljungby på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Klippans kommun

  • Klippan
  • Ljungbyhed