Malmö kommunvapen

Bredband i Malmö

Malmö är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Malmö. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Malmö.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Malmö. Informationen är baserad på 57 443 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Malmö under de senaste tolv månaderna (2023-06-21 - 2024-06-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Malmö

Tillgången till bredband i Malmö, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Malmö.

Stora delar av Malmö är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Malmö som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 61% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 64% anslutna till öppen fiber medan 36% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Malmö

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Malmö 262 kronor per månad. Detta placerar Malmö på plats 427 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Malmö

Om du har bredband via öppet stadsnät i Malmö kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Malmö.

NamnTypProcent
MKB - MalmöFiber46%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber33%
iTUX - MalmöFiber5%
IP-Only - VillaFiber5%
IP-Only - MalmöFiber5%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber4%
ViaEuropa - MalmöFiber1%
Sydantenn - MalmöFiber1%
Telia - MalmöFiber1%
IP-Only - LägenhetFiber<1%
Open Universe - MalmöFiber<1%
Svenska Stadsnät - MalmöFiber<1%
Zitius - MalmöFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Malmö

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Malmö kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Malmö kommun.

Bredband via kabel-TV i Malmö

Av de adresser vi testat i Malmö under de senaste 12 månaderna har 24% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Malmö

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Malmö, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Malmö under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TelenorDSL, Fiber36%
Bredband2Fiber35%
TeliaFiber35%
OwnitFiber35%
Tele2Fiber, Koax34%
HalebopFiber29%
Net at OnceFiber29%
AllenteFiber21%
BoxerFiber15%
ComviqFiber12%
FolkeFiber6%
Trygg SurfFiber2%
BitcomKoax1%
BredbandssonFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Malmö på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Malmö?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Malmö. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Malmö.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Malmö de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber33%
250/250Fiber25%
100/10Fiber13%
1000/1000Fiber11%
500/500Fiber7%

Av de som beställt bredband i Malmö väljer 75% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 86% 12 månaders bindningstid och 14% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Malmö

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Malmö. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Fiber och Koax. Av sökningarna i Malmö på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 73% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Malmö du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Malmö

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Malmö finns gruppavtal på 14%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Malmö är Ownit, Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Malmö

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Malmö på Bredbandsval.se så väljer 95% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Malmö kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • 101net Käglinge Samfällighetsförening
 • Bredband2 AB
 • GlobalConnect AB
 • Malmö Stadsnät
 • MKB Net AB
 • Obduro Network AB
 • Tele2 AB
 • Telenor Sverige AB
 • Telia Company AB
 • Trafikverket ICT
 • Vellinge Stadsnät AB

Andel i Malmö kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201582,12%
201684,63%
201787,32%
201889,62%
201990,41%
202091,49%
202192,61%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Malmö kommun

 • Bunkeflostrand
 • Klagshamn
 • Limhamn
 • Oxie
 • Tygelsjö
 • Vintrie