Sollefteå kommunvapen

Bredband i Näsåker

Näsåker är en postort i Sollefteå kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Näsåker. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Näsåker.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Näsåker. Informationen är baserad på 191 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Näsåker under de senaste tolv månaderna (2023-06-21 - 2024-06-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Näsåker

Tillgången till bredband i Näsåker, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Näsåker.

Delar av Näsåker är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Näsåker som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 49% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 0% anslutna till öppen fiber medan 100% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Näsåker

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Näsåker 122 kronor per månad. Detta placerar Näsåker på plats 39 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Näsåker

Om du har bredband via öppet stadsnät i Näsåker kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Näsåker

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Näsåker.

Internetleverantörer i Näsåker

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Näsåker, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Näsåker under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BoxerFiber49%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Näsåker på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Näsåker?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Näsåker. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Näsåker.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Näsåker de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber100%

Av de som beställt bredband i Näsåker väljer 25% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 100% väljer 24 månaders bindningstid.

Gruppavtal för bredband i Näsåker

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Näsåker.

Mobilt bredband i Näsåker

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Näsåker på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Sollefteå kommun

  • Backe
  • Edsele
  • Graninge
  • Helgum
  • Junsele
  • Långsele
  • Ramsele
  • Resele
  • Sollefteå
  • Undrom