Partille kommunvapen

Bredband i Öjersjö

Öjersjö är en postort i Partille kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Öjersjö. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Öjersjö.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Öjersjö. Informationen är baserad på 1 741 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Öjersjö under de senaste tolv månaderna (2023-07-18 - 2024-07-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Öjersjö

Tillgången till bredband i Öjersjö, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Öjersjö.

Stora delar av Öjersjö är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Öjersjö som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 88% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 97% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Öjersjö

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Öjersjö 295 kronor per månad. Detta placerar Öjersjö på plats 993 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Öjersjö

Om du har bredband via öppet stadsnät i Öjersjö kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Öjersjö.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber76%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber13%
Telia - ÖjersjöFiber7%
iTUX - ÖjersjöFiber2%
Zitius - ÖjersjöFiber1%
Telia - Telia Öppen FiberFiber1%

Anslut fiber till bostad i Öjersjö

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Öjersjö kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Partille kommun.

Bredband via kabel-TV i Öjersjö

Av de adresser vi testat i Öjersjö under de senaste 12 månaderna har 14% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Öjersjö

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Öjersjö, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Öjersjö under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber81%
TeliaFiber74%
OwnitFiber71%
Net at OnceFiber69%
BoxerFiber67%
TelenorFiber66%
AllenteFiber63%
ComviqFiber58%
HalebopFiber47%
Tele2Fiber, Koax29%
NWT MediaFiber9%
Trygg SurfFiber2%
FolkeFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Öjersjö på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Öjersjö?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Öjersjö. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Öjersjö.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Öjersjö de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber45%
100/100Fiber27%
500/500Fiber18%
1000/1000Fiber5%
150/10Koax5%

Av de som beställt bredband i Öjersjö väljer 74% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Öjersjö

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Öjersjö. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Fiber och Koax. Av sökningarna i Öjersjö på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 88% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Öjersjö du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Öjersjö

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Öjersjö finns gruppavtal på 6%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Öjersjö är Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Öjersjö

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Öjersjö på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Partille kommun

  • Jonsered
  • Partille
  • Sävedalen