Landskrona kommunvapen

Bredband i Sankt Ibb

Sankt Ibb är en postort i Landskrona kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Sankt Ibb. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Sankt Ibb.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Sankt Ibb. Informationen är baserad på 161 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Sankt Ibb under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Sankt Ibb

Tillgången till bredband i Sankt Ibb, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Sankt Ibb.

Stora delar av Sankt Ibb är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Sankt Ibb som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 86% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 95% anslutna till öppen fiber medan 5% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Sankt Ibb

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Sankt Ibb 285 kronor per månad. Detta placerar Sankt Ibb på plats 514 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Sankt Ibb

Om du har bredband via öppet stadsnät i Sankt Ibb kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Sankt Ibb.

NamnTypProcent
Landskrona Energi - LandskronaFiber100%

Anslut fiber till bostad i Sankt Ibb

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Sankt Ibb kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Landskrona kommun.

Bredband via kabel-TV i Sankt Ibb

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Sankt Ibb.

Internetleverantörer i Sankt Ibb

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Sankt Ibb, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Sankt Ibb under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber86%
BoxerFiber77%
TeliaFiber75%
AllenteFiber74%
HalebopFiber74%
Tele2Fiber73%
OwnitFiber62%
ComviqFiber60%
BredbandssonFiber4%
TelenorFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Sankt Ibb på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Sankt Ibb?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Sankt Ibb. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Sankt Ibb.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Sankt Ibb de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber67%
10/10Fiber33%

Av de som beställt bredband i Sankt Ibb väljer 100% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Sankt Ibb

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Sankt Ibb. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Sankt Ibb på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 86% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Sankt Ibb du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Sankt Ibb

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Sankt Ibb.

Mobilt bredband i Sankt Ibb

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Landskrona kommun

  • Annelöv
  • Asmundtorp
  • Glumslöv
  • Häljarp
  • Härslöv
  • Landskrona
  • Saxtorp