Höganäs kommunvapen

Bredband i Lerberget

Lerberget är en postort i Höganäs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Lerberget. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Lerberget.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Lerberget. Informationen är baserad på 482 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Lerberget under de senaste tolv månaderna (2023-05-26 - 2024-05-25).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Lerberget

Tillgången till bredband i Lerberget, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Lerberget.

Stora delar av Lerberget är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Lerberget som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 83% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Lerberget

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Lerberget 239 kronor per månad. Detta placerar Lerberget på plats 177 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Lerberget

Om du har bredband via öppet stadsnät i Lerberget kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Lerberget.

NamnTypProcent
Pingday - LerbergetFiber88%
Telia - LerbergetFiber12%

Anslut fiber till bostad i Lerberget

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Lerberget kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Höganäs kommun.

Bredband via kabel-TV i Lerberget

Av de adresser vi testat i Lerberget under de senaste 12 månaderna har 3% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Lerberget

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Lerberget, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Lerberget under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax82%
TeliaFiber81%
OwnitFiber80%
HalebopFiber79%
BoxerFiber79%
ComviqFiber68%
TelenorFiber67%
Bredband2Fiber24%
AllenteFiber13%
BredbandssonFiber2%
Net at OnceFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Lerberget på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Lerberget?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Lerberget. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Lerberget.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Lerberget de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/10Fiber45%
250/100Fiber36%
250/250Fiber18%

Av de som beställt bredband i Lerberget väljer 73% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Lerberget

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Lerberget. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Lerberget på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 84% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Lerberget du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Lerberget

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Lerberget.

Mobilt bredband i Lerberget

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Höganäs kommun

  • Arild
  • Farhult
  • Höganäs
  • Jonstorp
  • Mjöhult
  • Mölle
  • Nyhamnsläge
  • Skäret
  • Strandbaden
  • Viken