Guider

Guider-topImage

För att ett bredband ska fungera och ge en bra internetuppkoppling måste flera saker vara på plats.

Här har vi samlat guider om bredband som hjälper dig ta reda på vilken internetleverantör du har, hitta en ny om du vill byta och förstå vilka alternativ du har.

Se vilket bredband du kan ha

Adressen är ”nyckeln” för att veta vilket fast bredband du kan få. Här reder vi ut hur adresser fungerar, ger söktips och svarar på frågor kopplat till leverantörernas adressregister.

Allt om bredband via radiolänk

Vi går igenom allt du behöver veta om radiolänk. Vad är bredband via radiolänk? Hur snabbt är det? Vad är för- och nackdelarna jämfört med andra sätt att koppla upp sin bostad mot internet?

Blockering av bredband

Blockeras möjligheten för din nya bredbandsleverantör att aktivera ditt bredband? Här ger vi exempel på orsaker och förklarar vad du kan göra för att komma igång med din tjänst.

Mina sidor hos internetleverantören

Hur fungerar bredbandsleverantörernas konton? Här går vi igenom de största internetleverantörernas versioner av “mina sidor” och beskriver funktionalitet hos de olika leverantörerna.

Megabit och MegaByte

Det här med bits och Bytes kan lätt bli lite förvirrande och ofta blandas måtten ihop. Här guidar vi dig i bits och Bytes och förklarar mått för hastighet och datastorlek och reder ut vad som är vad.

Föräldrakontroll på internet

Här ger vi tips på hur du kan få kontroll över barnens skärmtid och öka ditt barns säkerhet online med hjälp av det som kallas “föräldrakontroll”.

Så väljer du ett säkert lösenord

Ett säkert lösenord är avgörande för skydda sig mot t.ex. ID-kapning, phishing, kortbedrägeri, falska sms, bluffmail etc. Här ger vi tips på hur du väljer ett säkert lösenord.

Datorvirus och antivirusprogram

Här förklarar vi vad ett datorvirus är och hur man kan skydda sina enheter med antivirusprogram. Vi går dessutom igenom populära antivirusprogram samt vad de kostar.

WiFi utomhus

Här går vi igenom hur man kan få bättre WiFi utomhus, och vad man kan göra för att brygga sitt nätverk för att få WiFi-täckning i gästhuset eller andra byggnader på tomten.


Mer information och läsning om bredband