ADSL

ADSL-topImage

Här går vi igenom ADSL bredband och förklarar vad det är, hur tekniken fungerar och vilka för- och nackdelar som finns med att ta emot bredband via telejacket.

Dessutom går vi igenom avvecklingen av kopparnätet och guidar dig som fortfarande har ADSL i installationen av ADSL-router.

Om bredband via ADSL

Här går vi igenom allt du behöver veta om bredband via ADSL. Vad är ADSL? Hur snabbt är bredband via ADSL? Vad är fördelarna och nackdelarna jämfört med andra sätt att koppla upp sin bostad mot internet?

Avvecklingen av kopparnätet

Här går vi igenom allt du behöver veta om avvecklingen av kopparnätet och ADSL i Sverige. I vilka kommuner och orter har ADSL slutat att fungera, och vilka kommer att påverkas under 2022 och 2023?


Mer information och läsning om bredband

Nätverk

Här har vi samlat allt du behöver veta om nätverk, från bredbandsuttag och nätverkskablar till mediaomvandlare, modem och routrar och ger tips på hur du kan förbättra ditt nätverk.

WiFi

Här går vi igenom allt om WiFi och olika trådlösa nätverksstandarder och ger praktiska tips på hur du kan förbättra din trådlösa surf.

Abonnemang

Här har vi samlat artiklar som hjälper dig, både när du ska hantera ditt befintliga abonnemang och när du behöver hjälp att flytta eller byta abonnemang.

Mobilt bredband

Mobilt bredband är ett bra alternativ för den som inte kan få fast bredband på sin adress eller om man vet att man kommer vara på resande fot. Här går vi igenom allt om mobilt bredband.